Nästa evenemang

Jazzcafé 9 mars
Frank Vignola
Hans Backenroth
Leo Lindberg
 
Biljetter på Tickster
qrKod 2024 02 16 15p cut
 
 
  
Skicka epost till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

1306145460 facebook

2022 höstprogram cafe 30p

 Här presenteras tre personliga röster med rötterna i jazzens 50- och 60-tal!

Magnus Dölerud, saxofon
Fredrik Olsson, gitarr
Hans Backenroth, bas

Saxofonisten Magnus Dölerud har de senaste åren jobbat med de flesta av landets mest framstående storband såsom Håkan Broströms New Places Orchestra, Elaria Orchestra, Blue House Jazz Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Tillsammans med Dan Johansson driver han Dölerud Johansson Quintet, som under senaste åren turnerat flitigt och gett ut albumet Echoes & Sounds. Precis som Hans är han en gammal medlem av legendariska Fredrik Norén Band där han ingick i bandets sista upplaga.

Hans Backenroth är en av våra förnämsta musiker och basister och har under de senaste åren varit flitigt anlitad och spelat runt om i världen med de allra främsta: Putte Wickman, Arne Domnerus, Monica Zetterlund, Kjell Öhman och Bernt Rosengren. Han är också det självklara valet för internationella storstjärnor som Scott Hamilton och Ken Peplowski som han turnerat med i Europa och USA.

Fredrik Olsson har sedan det tidiga 2000-talet arbetat som musiker och gitarrist i många olika jazzsammanhang. 2011 medverkade han på Sean Nowells Stockholm Swingin’, som utsågs till en av årets bästa skivor i tidningen JazzTimes. Han spelar och turnerar i Sverige och utomlands i ett otal konstellationer och har varit en mångårig medlem i Glenn Miller Orchestra.